#RealStories

"I've had exhibitions in cities like London and Amsterdam. This year I'm going to Paris, where it all started."

16 februari 2018

Goed worden in een vak kost een gemiddelde investering van 10.000 uren. Groots worden in een vak is minder gemakkelijk. Danielle vond haar liefde voor fotografie in Parijs, toen ze als jong meisje met haar vader langs de Seine liep. In 2018 opent ze een expositie niet ver van de plek waar het allemaal begon. De cirkel is rond.

Jarenlang ontwikkelde Danielle haar kwaliteiten als fotograaf, naast haar enorm uiteenlopende banen. Het is de rode draad in haar leven. Zonder een opleiding, zonder een mentor, zonder vaktechnische kennis. En ze is altijd gefascineerd geweest door de schoonheid van vrouwen. Toen ze die 2 met elkaar combineerde kwam de potentie voor meesterschap aan het licht.

Tijdens het fotograferen van honderden bruiloften, en dus ook honderden bruiden, ontwikkelde Danielle haar eigen ‘handtekening’. Ze was een pionier in de Benelux op het gebied van boudoir fotografie. Ze fotografeerde bruiden in hun lingerie, en vervolgens naakt. Veel vrouwen bleken de optie (stiekem) enorm te waarderen.

Inmiddels wordt boudoir fotografie door veel bruidsfotografen gedaan, met gevarieerde intenties en resultaten. Danielle heeft haar naaktfotografie uitgewerkt tot een kunstvorm en exposeert haar werk in internationale galerieën. Ze fotografeert nog steeds bruiloften, maar heeft slechts tijd voor maximaal 5 per jaar. De rest van haar tijd is ze bezig met haar kunst; naaktfotografie.

Danielle is een pionier, iemand die naar haar brandende verlangen heeft geluisterd en zonder excuses haar vak meester is geworden.

 

tekst: Jeremy van Bedijk beeld: Dennis de Pijper

#RealStories

Afleveringen

Succesvolle ondernemers hebben een aantal duidelijke overeenkomsten, uitgedrukt in totaal verschillende levens. Het is bijzonder interessant om te onderzoeken waar het hem nou precies in zit. In #RealStories creëren wij mini documentaires van ondernemers met een verhaal. Soms herkenbaar, soms excentriek, soms dood normaal, altijd waardevol en inzichtrijk. Voor jou aanbevolen:

Klik hier voor een overzicht van alle #RealStories afleveringen.

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer er nieuwe afleveringen online komen?

Laat hieronder je naam en email adres achter om als eerste een bericht te ontvangen wanneer er een nieuwe aflevering online staat.