#RealStories

"Focus niet op winst, maar focus op een grotere doelstelling. Het helpen van mensen."

18 september 2017

Toen Ronald ontdekte dat mensen werden afgesloten van hun gas en stroom, gewoon hier in Nederland, vond hij dit te absurd voor woorden en heeft hij zelf een energiebedrijf opgericht. Nu 7 jaar later is het werkplekje achter de keukentafel ingeruild voor een nieuw pand met 3.000m2 meter ruimte, maar dit ging uiteraard niet vanzelf.

Ongeveer 7 jaar geleden, tijdens een potje poker met wat vrienden, kwam het idee om een energiemaatschappij op te zetten. Waarom? Omdat het kan. In de 6 maanden die volgden deed Ronald grondig onderzoek. Bijzonder genoeg bleek het mogelijk te zijn om als doorsnee burger gas en elektra te leveren, gewoon vanuit huis.

Robin Energie werd opgericht, vernoemd naar Robin Hood. Hiermee was de strijd voor eerlijke prijzen en persoonlijk contact officieel gestart. Deze weg leidde Ronald langs vele uitdagingen, moeilijke beslissingen en bijzondere kennismakingen met zijn eigen kwaliteiten.

Dit is pas het begin. Het einddoel is om de hulp die hij biedt in de vorm van betaalbaar gas en elektra uit te breiden met telefonie, een zorgverzekering en uiteindelijk wellicht zelfs een eigen Robin bank. Ronald Ruskauff is een daadkrachtige ondernemer met het hart op de juiste plek, een voorbeeld voor velen, misschien zelfs een held, maar zonder twijfel een absolute leider.

tekst: Jeremy van Bedijk beeld: Dennis de Pijper & Jeremy van Bedijk

Interview

#RealStories Q&A: Ronald Ruskauff
01. Het volledige interview + Q&A 59:35
Johan van der Put in gesprek met Ronald Ruskauff tijdens de Leadership Experience van augustus 2017. Bekijk het interview hierboven.

#RealStories

Afleveringen

Succesvolle ondernemers hebben een aantal duidelijke overeenkomsten, uitgedrukt in totaal verschillende levens. Het is bijzonder interessant om te onderzoeken waar het hem nou precies in zit. In #RealStories creëren wij mini documentaires van ondernemers met een verhaal. Soms herkenbaar, soms excentriek, soms dood normaal, altijd waardevol en inzichtrijk. Voor jou aanbevolen:

Klik hier voor een overzicht van alle #RealStories afleveringen.

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer er nieuwe afleveringen online komen?

Laat hieronder je naam en email adres achter om als eerste een bericht te ontvangen wanneer er een nieuwe aflevering online staat.